C4E/Swift

Innen: KIFÜ Wiki

Ismertető

A C4E mellé kialakításra került egy úgynevezett Object Store, amely gyakorlatilag egy magas rendelkezésre állású, redundáns objektum tároló. A rendszer hátterében egy CEPH alapú tároló került kialakításra, amely két darab Rados Gateway-en keresztül kapcsolódik a C4E authentikációs komponenséhez (keystone). A rendszerbe integrálódás OpenStack Swift API használatával valósul meg, ezért látszólag Swift komponensként látható és vehető igénybe, azonban a háttérben egy CEPH rendszer felelős az adatok biztonságáért.

Hasznos linkek:

Igénylés

A C4E felhasználóinak lehetőségük van objektum tárolót igénybe venni a C4E szolgáltatás mellé. Alapértelmezetten minden projekthez 20GB méretű tárolót biztosítunk. Ettől eltérő igény teljesítéséhez nincs más teendő, mint a projekt igénylésénél feltüntetni az igényelni kívánt terület méretét.

Használatba vétel

A sikeres projekt igénylés után a szolgáltatás két féle módon vehető igénybe, amelyek részletezése a következő bekezdésekben látható.

C4E dashboard

A dashboard-ra történő bejelentkezés után, a képernyő bal oldalán található menüben az „Object Store” lehetőséget választva hozhatunk létre úgynevezett konténereket és jeleníthetjük meg azokat.

Object Store


Konténer létrehozásához válasszuk a konténer hozzáadása lehetőséget, majd a következő képen látható módon válasszunk egy tetszőleges nevet.

Create container


A megfelelő név kiválasztása után, a „Create” gombra kattintva a rendszer létrehozza a megfelelő paraméterekkel és az előzőleg igényelt méretű kvótákkal felparaméterezett konténert. Az elkészült konténerbe lehetőség van könyvtárak létrehozására és fájlok feltöltésére. Sajnos a rendszer nem támogatja az azonos container elnevezést külön projektekben, így előfordulhat, hogy a kívánt container név már foglalt lesz!

S3 API