Cloud for Education/LBaaS gui

Innen: KIFÜ Wiki

non-SSL HTTP LoadBalancer

Példa leírása:

  • Adott egy publikus (esetünkben Smart1) hálózat, amelyből lebegő publikus IP címet allokálunk a loadbalancer-nek, valamint egy privát subnet (esetünkben Internal-subnet névvel).
  • Adott két backend server 192.168.66.16 és 192.168.66.19 privát IP címekkel. A gépeken az apache2 hallgat a TCP 80-as porton.
  • Szeretnénk egy alap loadbalancer-t, amely elérhető a külvilág felől és segítségével eloszthatók a webes kérések a backend szerverek között.


Példa megoldása:

A horizon felületén található Networks menüpont alatt válasszuk a "Load Balancers" lehetőséget, majd kattintsunk a jobb felső sarokhoz közel található "Create Load Balancer" gombra.

Első lépésként a felugró ablakban válasszuk ki a backend szerverekhez tartozó subnetet, valamint adjunk meg néhány információt amennyiben szeretnénk.

subnet választás

A next gombra kattintás után adjunk meg néhány Listener releváns információt. Például protokoll és port.

Listener details

Harmadik lépésben szükséges néhány pool releváns információt megadni, például: Algoritmus kiválasztása

Pool details

A következő lépésben adjuk meg a pool-hoz hozzárendelni kívánt backend szervereket, ahogy az alábbi képernyőképen is látható.

Pool Members

Végül adjunk meg néhány monitoringhez szükséges információt.

Monitor details

Ezzel elkészült a tervezett terheléselosztó, amelyhez a következő lépésben egy publikus IP címet fogunk rendelni, amelyen keresztül a webszolgáltatás elérhető lesz.

Associate FIPs