Hu-faq-vcorg

Innen: KIFÜ Wiki

Hogyan kell megszervezni egy videokonferenciát? Hogyan veszem fel a kapcsolatot egy távoli végpont üzemeltetőjével?

Egy videokonferencia megszervezéséhez a következö lépéseket javasolt végrehajtani:

  1. Fel kell venni a kapcsolatot a tervezett résztvevőkkel és megegyezni velük egy mindeki számára megfelelő időpontban.
  2. Minden résztvevő kapcsolatba lép a saját intézményében lévő videokonferencia felelőssel és lefoglalja a videokonferencia tárgyalótermet.
  3. Amennyiben kettőnél több résztvevő szeretne videokonferenciázni, akkor a többpontos szerver szolgáltatást (MCU) kell igénybe venni. Ehhez rendelkezni kell egy hozzáféréssel a kollaborációs weboldalhoz, amelyet a kérjen a video-admin@niif.hu címen.
  4. Az előzetesen egyeztetett időpontban tárcsázni kell a megfelelő végberendezést. MCU foglalás esetén minden résztvevőnek a foglalási rendszer által megadott behívószámot kell felhívnia (ezt a foglaló személynek kell szétküldenie).

A felsőoktatási ill. akadémiai körben megtalálható berendezések listája itt olvasható. Az egyes végpontokra vonatkozó információk között megtalálja a végpont hívószámát (0036......), a videokonferenciával felszerelt tárgyalóterem címét, telefonszámát, az üzemeltetésért felelős személy ill. az eszköz hozzáférését lehetővé tevő személy elérhetőségét. A videokonferencia felépítéséhez ezen információk felhasználásával lépjen kapcsolatba a megfelelő személyekkel.