„SulinetMassImportExample” változatai közötti eltérés

Innen: KIFÜ Wiki
a
(pontosítás)
4. sor: 4. sor:
 
* [[Kép:Sulinet-minta.xls|XLS]]
 
* [[Kép:Sulinet-minta.xls|XLS]]
  
A tömeges importhoz az adatokat fejléccel együtt '''CSV formában''' kell menteni UTF-8 kódolással. A mezők '<code>,</code>' karakterrel legyenek elválasztva és a szöveges cellákat - ha szükséges - '<code>"</code>' karakterrel kell ellátni. A táblázat oszlopai nem törölhetők, a fejlécet kötelező megtartani (azaz az oszlopok nem nevezhetők át)!
+
A tömeges importhoz az adatokat fejléccel együtt '''CSV formában''' kell menteni UTF-8 kódolással. A mezők '<code>,</code>' karakterrel legyenek elválasztva.
 +
 
 +
A cellákat a '<code>"</code>' karakterrel lehet idézni. Az idézés abban az esetben ''szükséges'', ha a cella tartalmazza a szeparátor karaktert ('<code>,</code>') vagy az idézőjelet ('<code>"</code>'). Az idézőjelet duplikálással kell escape-elni. Ezen szabályok betartására leginkább a jelszó (PASSWORD) oszlop esetén kell figyelni, mivel a többi esetben nem valószínű, hogy ilyen karakterek előforduljanak.
 +
 
 +
Az oszlopok jelentésének részletes leírása [[Sulinet felhasználók tömeges felvitele | itt található]].
 +
 
 +
A táblázat oszlopai nem törölhetők, a fejlécet kötelező megtartani (azaz az oszlopok nem nevezhetők át)!
  
 
[[Kategória: Sulinet]]
 
[[Kategória: Sulinet]]

A lap 2014. május 15., 11:13-kori változata

Tömeges import példa állományok

A tömeges importhoz az adatokat fejléccel együtt CSV formában kell menteni UTF-8 kódolással. A mezők ',' karakterrel legyenek elválasztva.

A cellákat a '"' karakterrel lehet idézni. Az idézés abban az esetben szükséges, ha a cella tartalmazza a szeparátor karaktert (',') vagy az idézőjelet ('"'). Az idézőjelet duplikálással kell escape-elni. Ezen szabályok betartására leginkább a jelszó (PASSWORD) oszlop esetén kell figyelni, mivel a többi esetben nem valószínű, hogy ilyen karakterek előforduljanak.

Az oszlopok jelentésének részletes leírása itt található.

A táblázat oszlopai nem törölhetők, a fejlécet kötelező megtartani (azaz az oszlopok nem nevezhetők át)!