Freegk

Innen: KIFÜ Wiki

Hogyan vehetem igénybe az NIIF gatekeeper szolgáltatását?

NIIF-GK: gatekeeper szolgáltatás HUNGARNET tagintézmények számára. Amennyiben az Ön intézménye kapcsolódni szeretne a felsőoktatási videókonferencia hálózathoz, kérjük olvassa el a "Végponti Beállítások" pontot.

FZ-GK: bármely felhasználó korlátozás nélkül veheti igénybe, bármilyen H.323 kompatibilis végberendezéssel (un. Free Zone gatekeeper szolgáltatás) csatlakozhat a GDS nevű nemzetközi számozási tervhez (dialling plan). Amennyiben csatlakozni szeretne, kérjük kövesse az alábbi leírást:

  1. Válasszon ki egy min. 4 jegyű hívószámot (pl. 1234). Ezt fűzze hozzá a 0036900 prefixhez (00369001234). Ez lesz az Ön hívószáma.
  2. Állítsa be a H.323 végpontnak a gatekeepert: fz-gk.vvc.niif.hu
  3. Állítsa be a az 1. pontban meghatározott hívószámot. Figyelem! A teljes hosszúságú hívószámot meg kell adni (értsd: 0036900....)! (Megjegyzés: amennyiben a számot nem helyesen adja meg, akkor ugyan a hívás-kezdeményezés lehetséges lesz, de a hívásfogadás nem.)
  4. Sikeres regisztráció esetén megkezdheti a használatot. Ha a regisztráció sikertelen, akkor ellenőrizze a konfigurációt. Ha ez nem segít, akkor potenciálisan tűzfal és/vagy NAT probléma áll fenn, kérjük ennek elhárításához olvassa el "Biztonsági Beállítások" oldalt.

Néhány példa

Polycom PVX szoftveres videókonferencia kliens

Polycom VSX 7000 videókonferencia végpont

Tesztelés

Az alább olvasható számok tárcsázásával meggyőződhet arról, hogy készüléke rendben működik-e.

Belföldi hívások (NIIF/HUNGARNET közösség):

  • 003655119999 (NIIF MCU teszt szám)
  • 00361001020 (NIIF Intézet teszt végberendezés)

Nemzetközi GDS hívások teszteléséhez: ld. educonf directory szolgáltatás.